Saturday, July 4, 2009

Song for Eirabu

Song for Eirabu Bind 1, Slaget på Vigrid Song for Eirabu Bind 1, Slaget på Vigrid by Kristine Tofte


My review


rating: 5 of 5 stars

Dette er en av de bøkene hvor scenene strømmer på på netthinna.

En ser Ragna som danser med sverdet, Berghitte som rir på ulven, store båter som setter seil, guder og gudinner, nonner i klosteret, små landsbyer med trehytter og store byer med hvite hus oppetter fjellsidene i Syrren.

Dette er en spennende bok hvor vi dras inn i mystikken rundt verdens tilblivelse, om guder og gudinner og om maktkampen om verdensherredømmet. Søstrene Ragna og Berghitte kommer til å spille hver sin store rolle i denne kampen. Selv syns jeg det er flott at det for en gangs skyld er kvinner som har makten, og at de ikke bare står for den magiske/mystiske siden av historien.

Og det er også deilig med en fantasy bok hvor det ikke kryr av "orker" og andre stygge skapninger. Tofte har klart å få med noe av det jeg liker best med norske sagn og eventyr, nemlig byttinger. Broren til Ragna og Berghitte, Kjerald, er en slik. Uten språk, men med en herlig sangstemme som trøster mora. Her er det også ingen alver, men i stede er skogen i Yllarheim voktet av ulver. Det er også andre voktere, fisker og ørner.

Jeg er nok en av de få som likte nynorsk bedre enn bokmål på skolen ;)

Og denne boka er en drøm for oss som liker nynorsk. Noen ord kan kanskje være litt uvante i starten, så det hadde kanskje gjort seg med en liten ordliste bak i boka...

Uansett, jeg gleder meg til bok nummer to. Bare synd det er så lenge å vente...

View all my reviews.

No comments:

Post a Comment

♥ Thanks for leaving your comments ♥