Saturday, December 13, 2008

Dyrespor / Animal tracks

looking for tracks

Det har vært lite med turer de siste månedene. Vi har vært opptatte med andre ting og været har ikke vært helt på vår side. De siste par ukene har temperaturen ligget stille på rundt -15, så da er det ikke moro å være ute på tur for de små.
Men i dag hadde endelig temperaturen krøpet oppover og det var helt vindstille, så vi gikk på let etter dyrespor.

There hasn't been much hiking for us during these last months. We have been busy with other things and the weather hasn't been on our side. The last couple of weeks we have had around 5 F, so it's not fun to be out for the kids.
But today the temperature crawled up and it has been calm, so we went looking for animal tracks.

fox tracks

Revespor.

Fox tracks.

hare tracks

Harespor.

Hare tracks.

moose tracks

Elgspor. Her har elgen kryssa myra bak huset vårt. Månen på en himmel som var farga blå og lilla idag. Fargene var så klare, men jeg klarte ikke å få det frem med kameraet mitt...

Moose tracks. The moose has crossed the bog behind our house. And the moon at a sky colored in blue and purple today. The colors was so bright, but I didn't manage to catch it with my camera...

Fun day

Etter at vi hadde kikka på de forskjellige sporene funderte vi litt på hva som kunne ha skjedd med reven og haren. Sporene møttes, men haresporet slutta. Det var ingen tegn til kamp...Får bli et av mange uløste mysterium ;)

After looking at the different tracks we ponder a little about what could have happend with the fox and the hare. Their tracks meet each other, but the hare tracks ended. There was no sight of a fight... So it will be one of many unsolved mysteries ;)

moose tracks.

Da vi kom ned til huset igjen oppdaga vi at elgen jammen meg hadde vært og traska over gårdsplassen også.

When we came back down to the house we discovered that the moose had been trudging over our yard too.

2 comments:

 1. Så flinke dere er å finne igjen spor av dyr!!! Jeg er imponert!
  Jeg selv er "storby-mennske" og har dessverre null peiling, men hadde lyst til å finne ut mer om dyr spor etter jeg har flyttet til Norge. Hadde du kanskje en bok anbefaling, hvor jeg kunne lære mer om dyr spor??

  ReplyDelete
 2. Hei!
  Beklager at jeg ikke har svart før... Vet ikke om du har noen blogg/mail jeg kan svare på siden profilen din ikke er offentlig...

  Tipper du kan finne mange bøker om dyrespor på biblioteket. Selv er jeg oppvokst med å se dyrespor, så det er barnelærdom ;)

  ReplyDelete

♥ Thanks for leaving your comments ♥