Thursday, April 26, 2007

Rundstykker / Rolls

2 kg hvetemel
50 g gjær
350 g smelta melkefri margarin
12 dl vann
2 tsj salt

Bland sammen til en deig og la den heve til dobbel størrelse. Ha deigen på bakebordet og kna den. Del den i tre emner som så rulles ut til en pølse og deles opp i passe store biter. Rull ut til rundstykker. Jeg bruker å rulle dem avlange. La rundstykkene heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og strø valmuefrø / sesamfrø på. stekes ved 175 C i 20-25 min midt i ovnen. Denne deigen er nok til tre fulle bakebrett.

2 kg wheat flour
50 g yeast
350 g melted milkfree butter
12 dl water
2 teaspoon salt

Mix to a dough and let it rise to doubble size. Put the dough on the baking table and knead it. Cut it up in three pices and roll it out. Cut into passe uitable pices. Roll them out to rolls. I use to make them oblong. Let the rolls rise to doubble size. Brush them with water and sprinkle poppyseeds / sesameseeds on. Bake them at 175 C for 20-25 min in the middle og the oven. This dough is enough to three bakingtrays.

No comments:

Post a Comment

♥ Thanks for leaving your comments ♥